27 Ağustos 2014 Çarşamba

Okulda öğretilmeyen 5 beceri

okul

Çocuğunuzun daha ılımlı daha sakin bir karaktere sahip olması okulda öğretilen yetenek değildir. Çocuğunuzun karakterini oluşturmak için bu 5 sağlıklı adımı izlemeniz gerekir.
1.DİNLEME: Dinleme özelliğini kazanmamış çocuk hayatı boyunca başarısız olmaya mahkumdur. Bu yüzden çocuğunuza örnek olun onun her dediğini dünyanın en önemli sözleriymiş gibi dinleyin.
2. ELEŞTİREL DÜŞÜNCE: Eğitim sistemimiz malum. Yarış atı robotlar üretiyor. Ancak küçük yaştan itibaren çocuklara sorgulamayı, irdelemeyi, uyarlamayı ve değiştirmeyi, nedenlerini bilmeden kabul etmemeyi, soru sormayı, eleştirmeyi öğretirsek ileride başkaları tarafından yönlendirilip kandırılması, etki altına alınması, arkadaşlarının aklına uyması neredeyse imkansız hale gelir. Anahtar soru NEDEN? Sık sık sorun ve onun da size sormasını sağlayın.
3. OKUMA ALIŞKANLIĞI: Evet haklısınız, okula gitmeyen çocuk okuyamaz ancak kitaplarla uğraşabilir, resimlerini yorumlayabilir, masal anlatabilir ve dinleyebilir, kendine ait kitapları ve kütüphanesi olabilir. Kitapların sihirli dünyasıyla ne kadar erken yaşta tanışırsa bu beceriyi o kadar erken kazanır.
4. KARARLILIK: Kararlı, mantıklı ve ne istediğini bilen çocuklar her zaman daha mutlu ve başarılıdır. Küçük yaştan itibaren ona seçenek sunun, seçimlerini yapması için cesaretlendirin, ne izleyeceğine, ne giyeceğine, ne oynayacağına kendisinin karar vermesine izin verin.

5. AYRINTILAR: Eğer küçük şeyleri farkedip bunlardan mutlu olmasını öğretirseniz çocuğunuzun en kötü günlerde bile mutlu olabilmesini sağlarsınız. Küçük şeyleri farkedin ve çocuğunuza gösterin. Güzel bir yemek, toprak kokusu, sımsıkı sarılma, sıcacık güneş, kısa bir yürüyüş, iyi bir film gibi hayatın küçük ayrıntılarını ona farkettirin
http://www.cocukaile.net/okulda-ogretilmeyen-5-beceri/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...