27 Temmuz 2013 Cumartesi

Kuru hurma şişmanlatır mı?



"Ramazan ayının vazgeçilmezi olan kuru hurma, besin değeri açısından oldukça değerli ve kaliteli olmasına karşın aşırı tüketimi vücutta farklı etkilere sebep olabiliyor" diyen Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar, hurma tüketiminin faydalarına ve zararlarına değindi.
- Kuru hurma, yüksek fibrin içeriği ile kabızlık ve hazımsızlığa iyi gelir, oruç tutarken uzun süreli açlık sebebiyle bozulan bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesinde etkilidir.
- B1, B2 vitamin içeriği ile sinir sistemini korur ve beyin fonksiyonlarının düzenli çalışmasını sağlar. İftarda az miktarda hurma tüketimi, vücudu dinlendirici etki gösterir.
- A vitamini içeriği ile göz sağlığının korunmasında ve gece körlüğüne karşı koruyucudur.
- Antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansere karşı koruyucu etki gösterir. Cilt güzelliği ve sağlığının korunmasında rol oynar.
- Yüksek miktarda potasyum içeriği ile vücudun potasyum dengesini ayarlar ve tansiyon düzenlenmesine yardımcı olur. Yüksek tansiyonu olanların günlük tüketmesi önerilir.
- Yüksek lif içeriği ile kötü kolesterol düzeyini düşürür ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur.
- Glikoz içeriği yoğun olan kuru hurmanın fazla tüketilmesi kan şekerini ani yükseltmekte ve şeker hastalarında risk oluşturmaktadır. Bu sebeple birçok mucizevi etkisi olan kuru hurmayı, ramazan ayında dikkatli tüketmek gerekmektedir.
- Tek bir hurmada 20 kalori olduğu düşünülürse, kuru hurmanın fazla tüketimi yüksek kalori değeri sebebiyle kilo alımını hızlandırır. Bu sebeple iftarda 2-3 tane tüketilecek hurma, vücut sağlığı için yeterli olacaktır.

5 yorum:

  1. Hurmayı o kadar çok severim ki dediğiniz gibi en az 3 tane çok severek yiyorum iftarda sahurda da canım sabah çeker yine diye yiyorum..:))

    YanıtlaSil
  2. Hurma şişmanlatır mı bilmiyorum ama sahurda yiyeceğiniz 2 adet hurma gün boyunca sizi susatmıyor ve acıktırmıyor,ben denedim deniyorum da :) tavsiye ederim valla .

    YanıtlaSil
  3. HURMA İLE İLGİLİ BİLGİ İÇİN TEŞEKKÜRLER. BANADA BEKLİYORUM BYE

    YanıtlaSil
  4. çok beğendim blogunu..takibe de aldım bana da beklerim..
    Hurma ile ilgili bilgilere de teşekkürler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...