15 Aralık 2013 Pazar

Allah!

O ki sizi karanlıklardan ışığa çıkarmak için melekleri ile birlikte sizi destekler (salat eder). O, inananlara son derece merhametlidir. [Ahzâb, 43]


Konuşurken veya yazarken Allah'a ısmarladık, Maşallah, İnşallah, Allah rahmet eylesin, Allah cezanı versin, Allah'a emanet ol, Allah bilir ifadelerini kullanırken Allah kelimesini tek başına (övgüler ve unvanlar eklemeden) kullanıyorsunuz?! Hatta "Rasulullah" (Allah'ın Elçisi) derken de aynı şeyi yapıyorsunuz. O ifade de Allah'ın ismi varken siz sadece resulüne, yani elçisine övgüler diziyorsunuz.

"Sallallahu aleyhi vesellem" (Allah'ın salâtı ve selamı....) derken, sahabe (arkadaş) isimlerinin ardından "Radiyallahu anhu" (Allah ondan razı olsun) derken, "Allah" kelimesini, övgüler eklemeden tek başına kullanabilenlerin, Kainatın Rabbi'nin (Efendisinin) ismine övgü ifadeleri eklememeyi O'na bir saygısızlık veya edepsizlik olarak görmeyenlerin, Muhammed peygamber, ashabı, tabiin, tebe-i tabiin, imamlar, mollalar ve şeyhler söz konusu olunca düzinelerce övgü cümleleri düzmelerinin edeple ve saygıyla değil, tüm övgüleri Allah'a mahsus kılıp-kılmamakla alakası vardır.
Tüm bunlar, bu zihniyette olanların Allaha layık görmediklerini onlara layık gördükleri anlamına gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...