Diyet cheescake tarifi
Malzemeler
4 yumurta1 su bardağı toz tatlandırıcı
3-4 damla vanilya aroması
1 kabartma tozu
900 gr. süzme yoğurt
6 yemek kaşığı irmik
1 kaç damla limon suyu
Tarif
Yumurta ile şeker iyice köpürene kadar çırpılır ve oda ısısında olan tereyağı,vanilya, kabartma tozu, irmik, süzme yoğurt ve bir kaç damla limon eklenip karıştırılır. Hamuru yağlanmış yuvarlak kalıba dökülür ve 160 derecede ağır ısıda 1 saat kadar pişirilir. Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilip fırından çıkarılır . ( Bıçaklada kontorol edilebilir. Bıçak nemli çıkabilir fakat bıçağa hamur yapıştıysa henüz pişmemiş demektir.) Sogumaya bırakılır. (üzeri çok kızarmamalı)Sos Malzemesi
7-8 adet çilek ( rondodan geçirilmiş)2 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder