12 Temmuz 2013 Cuma

Bebeğinizi bu besinlerden uzak tutun

5_yasakli_besin_2


ÇAY
Çay, süt çocuklarına ve küçük çocuklara önerilmiyor. Çünkü içeriğinde bulunan tanin, demir eksikliğine, içine eklenen şeker ise iştahsızlığa ve diş çürümelerine neden oluyor.
BİTKİ ÇAYI
Papatya, yeşil çay gibi bitki çaylarının da demir emilimini azaltıcı etkisi var. Aynı zamanda bazı farmakolojik ajanlar içeren bitki çaylarının, süt çocukları ve küçük çocuklar için güvenilirliği konusunda yeterli bilimsel araştırma yok!
BAL
Bal; fruktoz (yüzde 41), glukoz (yüzde 41) ve suyun (yüzde 8) bileşiminden oluşuyor. Clostridium botulinum sporlarını içerebilmesi nedeni ile botulizm (botolismus toksininin yarattığı
enfeksiyon) riski taşıyor. Süt çocuklarının mide asidi düzeyi düşük olduğundan bir yaşından küçük çocuklara bal önerilmiyor.
ŞEKER
Şeker pancarından elde edilen bir besin olan şeker, vÜcuda enerji sağlıyor; başka bir besin değeri bulunmuyor. Boş enerji kaynağı olduğu için bebek beslenmesinde şeker yerine
pekmez veya süt şekeri laktozun kullanılması daha doğru. Ayrıca çocuklarda fazla tüketilmesi iştahsızlığa ve diş çürüklerine, ileriye dönük hatalı beslenme davranışlarının gelişmesine ve dolayısıyla şişmanlığa neden oluyor.
BAKLA
Zehirlenme ihtimaline karşı 0-1 yaş döneminde bakla önerilmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...