20 Temmuz 2013 Cumartesi

8 adımda yağlı ciltle savaş rehberi



1- Size en önemli tavsiyemiz; alkol içeren tonikler, peeling'ler ve eksfoliantlar kullanmayın. Bu ürünlerle sivilceleri ve yağı azaltmaya çalışırken, cildinizin daha fazla sebum üretmesine neden olursunuz. Kozmetik alışverişi yaparken alkol içermeyen serumları ve jel şeklindeki formülleri tercih edin.
2- Petroleum ve mineral yağlar içeren her şeyden kaçının çünkü bu maddeler gözenekleri tıkayabilir. Eğer reçeteli akne kremleri kullanıyorsanız, cildinizin nemsiz kalmasını önlemek için bir gece bu ürünleri kullanıp, ertesi gece yağsız bir nemlendirici sürün.
3- Sabahları, gözeneklerin içinde bulunan bakterileri ve kiri yok eden, salisilik asit içerikli temizleyicileri tercih edin.
4- Cildinizi temizledikten sonra, yağlı ve akneye eğilimli ciltler için tasarlanmış olan ve sebum üretimini kontrol altına alıp gözeneklerin görünümünü hafifleten bir serum veya yine salisilik asit içeren bir jel sürün. Sabah rutininizi nemlendirici ve güneş koruyucu sürerek tamamlayın.
5- Akşamları ise cildinizi çok iyi temizlemelisiniz, çünkü makyaj ve çevre kirliliği gözeneklerin içini tıkayarak sivilcelerin oluşmasına neden olur. Kaçamak yapmak yok!
6- Cildinizi temizledikten sonra gözeneklerin tıkanmasını önlemek için tüm yüzünüze retinol içeren bir krem sürün.
7- Haftada iki defa nazik bir ürünle derin temizlik yapın. Hem cildi ölü hücrelerden arındıran hem de fazla yağı kontrol altına alan ve mat bir görünüm yaratan ürünleri tercih edin.
8- Sivilceniz olsa da olmasa da reçeteli akne kremlerini yüzünüzün tamamına sürmeniz gerekir. Uzmanlar, "Yağlı cilde sahip olanlar, bu ürünleri sadece aktif olan lezyonların yani sivilcelerin üstüne sürerlerse sorunu önlemek yerine daha da artırırlar" diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...