26 Haziran 2013 Çarşamba

‘Camiler kitap okunan, oyun oynanan mekânlar olmalı; çocuklara sevdirilmeli’

Pedagog Mehmet Teber, camilerin çocuklar için çekim alanı olması gerektiğini vurgularken, “Buralar kitap okunan, bahçelerinde oyun oynanan mekânlar olarak tanıtılmalı; sevdirilmeli. Bunun için oyun ve eğlenceye önem verilmeli. “ dedi.

Teber, Kur’an ve din eğitiminin minikler için anlaşılır ve keyifli olması gerektiğini de dile getirdi.

Yaz ayları ve okulların tatil olması ile camilerde, Kur’an kurslarında çocukların eğitim dönemi başladı. Kadınca Kararınca programında Hatica Kübra Tongar’ın konuğu olan Pedegog Mehmet Teber, iyi bir Kur’an öğreniminde rol oynayan etmenleri aktardı.

Yeni öğrenme metotlarını yerinde bulan Teber, burada öğretmenin ve ortamın büyük payı olduğuna işaret etti.

Somut kılarak yapılan öğrenme şeklinin daha anlaşılır olduğuna temas eden Teber, çocuklara yönelik Kur’an ve din eğitiminin keyifli hale getirilmesini önerdi. Bu konuda cami görevlilerini temkinli olmaya, miniklere ibadethaneleri ve dini sevdirmeye davet etti.

Programda “Çocukları camiye gönderirken nelere önem vermeliyiz?” sorusuna Mehmet Teber, “Cami hocalarının çocuğun dine bakışında, sevgisinde büyük etkileri var. Bu nedenle çağa uygun eğitim vermeye gayret eden, iletişimi iyi olan görevliler tercih edilmeli. Ailelerin sorumluluğu bunu araştırmaktır.” cevabını verdi.

Caminin tek ibadet edilen yer anlamına gelmediğini' savunan Pedagog Teber, “Bu mekân şehrin için de yaşanan bir yerdir. Camiler çekim alanı yapılmalı, kitap okunan, bahçelerinde oyun oynanan yerler olarak tanıtılmalı; çocuklara sevdirilmeli. Onun için oyun ve eğlenceye önem verilmeli. Ana duygu cami ve cemaati sevdirmek olmalı, öğrenim ikinci hedefte bulunmalı'.” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...